MO

Eräs sommitelma MO

Heikki on 68-vuotias herra joka asuu lähellä kaupunkia omassa talossaan.Hän huolehtii omat asiansa vielä hyvin ja on liikkuvainen herra. Hän harrastaa senioritanssia ryhmän vetäjänä, matkustelua,ystävien tapaamista. Hänellä on kaksi poikaa jotka asuvat melko lähellä häntä, hän on heihin yhteydessä melkein päivittäin. Hänellä on tietokone mutta sen käyttö on pelaamista ja tiedon etsimistä enimmäkseen. Poikien ehdotuksesta hän voisi mennä tietokoneen käyttökurssille esim, kansalaisopistoon. Hän suhtautui asiaan ensin epäilevästi mutta ymmärsi lopulta että tarvitsee vähän enemmän oppia. Kurssin jälkeen pojat ovat hänen tukihenkilönsä ja auttavat häntä alkuun uusissa asioissa.

He käyvät yhdessä ostamassa nykyiseen koneeseen lisälaitteita kaiuttimet, kuulokkeet ja tulostimen. He laittavat hänelle facebook yhteyden, skypen mahdollistamisen, omat sivut senioritanssiryhmälle. Salasanojen muistamisessa voi olla vaikeuksia joten ne laitetaan valmiiksi sivustoille. Musiikin kuuntelu on hänelle tärkeää joten pojat ehdottivat oman soittolistan tekemistä erilaisen teeman alle koska hän tarvitsee niitä myös harrastukseensa senioritanssin harjoituksiin. Kiinnostuksen kohteita ovat myös pelit, televisio-ohjelmat sekä matkailu niiden sivustoista tehtiin suosikkisivustot joista hän voi mennä varaamaan matkoja itselleen ja pelaamaan hauskoja pelejä, ja mielenkiinnon kohteena televisiohjelmat.

Oman terveyden hoito helpottuu kun voi olla yhteydessä ajanvaraukseen terveysasemalle tietokoneen välityksellä, hän voi seurata  omia tuloksia, olla Kelaan yhteydessä.

Tulevaisuudessa kun hän todennäköisesti tulee olemaan kotihoidon hoidettavana hänellä on ohjelmisto ja taitoa, tietoa valmiina. Kotihoito  voi tehdä  omat sivustot käynneistään ja se helpottaa tiedon kulkua.

Elämänlaadun paraneminen, yhteys omaisiin säilyy, kaikki sosiaalinen kanssakäyminen  ja tiedon saanti ympäristöstä saa hänen tuntemaan itsensä samanarvoiseksi kuin muutkin ihmiset.Hän saa vaihtaa ajatuksiaan ja keskusteluseuraa kiinnostavien sivustojen kautta.

www.areena.yle.fi

www.ouka.fi

www.senioritanssit.fi

Jätä kommentti