1 thoughts on “KO

  1. Sosiaalisen median suunnitelma:
    Eevi on 76- vuotias leskiruova. Hän asuu yksin Oulun Alavuotolla, vanhassa maalaistalossa. Päivät ovat pitkiä hiljaisella sivukylällä. Eevi on kuitenkin pirteä mummo, joka haluaa pitää yhteyttä lapsiinsa ja olla ajan hermolla. Toinen hänen tyttärensä asuu Kanadassa ja Eevi näkee häntä todella harvoin. Onneksi naapurissa, muutaman kilometrin päässä, asuu pojanpoika Timo, joka on luvannut auttaa yhteydenpidossa. Timo on ehdottanut Eeville tietokoneen hankintaa. Eevi haluaa opetella sen käytön ja Timo on luvannut auttaa. Eevi ei pääse enää käymään kuntouttavassa jumpassa. Fysioterapeutti on kertonut, että jumpassa voisi ”käydä” tietokoneen välityksellä, jos olisi skype- yhteys.

    Timo on kertonut, että tietokoneelta voi myös katsoa televisio- ohjelmia ja kuunnella musiikkia. Eevi on innoissaan tästä, sillä päivät tahtovat käydä pitkiksi yksinään ja televisioista ja radiostakaan ei aina tule kiinnostavaa ohjelmaa. Lisäksi käsitöitäkään ei jaksa kokoajan tehdä, vaikka Eevi niistä pitääkin.

    KÄYTÖLLÄ TAVOITELLAAN: Yhteydenpito tyttäreen ja muihin lapsiin sekä sukulaisiin sujuisi pitkistä välimatkoista huolimatta. Pitkiin yksinäisiin päiviin tulisi vaihtelua tietokoneen kautta kuunneltavan musiikin ja katsottavien ohjelmien kautta. Kuntouttavan jumpan toteuttaminen kotona.
    VÄLINEET: Kannettava tietokone, jossa on sisäänrakennettu kamera, kaiuttimet, erilliset kuulokkeet ja nettiyhteys.
    OPETUS: Yhteydenotossa tyttäreen Kanadassa harjoitellaan alussa Timon kanssa useamman kerran yhdessä, jotta Eevi varmasti oppii käyttämään skypeä. Timo lataa myös tarvittavat ohjelmat ja sen jälkeen käy alussa päivittäin neuvomassa koneen käytössä. Samoin Timo neuvoo ohjelmien katselemisessa ja kuuntelemisessa useamman kerran.
    TUKI: Tarvitessaan apua, Eevi voi aina soittaa Timolle ja tämä tulee käymään, mikäli neuvot puhelimessa eivät tuota tulosta.
    INTERNETIN JA SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖ: Timo asentaa koneelle myös tarvittavan tietoturvasuojan ja muut virustorjunta ohjelmat. Timo neuvoo myös, että kannattaa avata harkitusti eri tiedostoja.
    MITÄ PALVELUJA: Tietokoneen hankkimisen ansiosta Eevi voi nyt jatkaa jumppaa ja saa yhteyden lapsiinsa.
    MIHIN TARKOITUKSEEN: Yhteydenpitoon lasten ja sukulaisten kanssa. Ajanvietettä ohjelmista ja musiikista sekä peleistä.
    MILLÄ TAVALLA: Skypeä käytetään yhteydenpidossa. Mahdollistetaan kuntouttavaa toimintaa. Lisätään uusien virikkeiden saamista.

Jätä kommentti